Beleggen: ook onder jongeren populair?

      Geen reacties op Beleggen: ook onder jongeren populair?

Archief

Steeds meer alternatieve beleggingsmethoden komen op. De bitcoin is erg populair in de hedendaagse media en zelfs jongeren van in de twintig verdienen tegenwoordig leuke bedragen met het verhandelen van aandelen en Forex via het internet. In dit artikel spreken we enkele mensen die actief bezig zijn met beleggen op een één of andere manier. 

Van Bit naar Beter

Eerst spreek ik met Peter. Peter is een jonge jongen die twee jaar geleden voor de grap enkele Bitcoins verzamelde. Bitcoins waren destijds nog maar weinig waard, maar ondertussen heeft hij een klein fortuin vergaart met deze online valuta. Ik vraag Peter gelijk of hij dit destijds had zien aankomen.

Aankomen had ik het zeker niet, dat de Bitcoin zoveel geld waard zou worden. Ik was altijd al geïnteresseerd in beleggen en beleggingen in het algemeen, maar er zelf mee aan de slag gaan.. nee, dat leek me niks. Ik heb de Bitcoins dan ook niet verzamelt omdat ik er veel geld mee verwachte te verdienen; nee, integendeel, ik vond het een interessant concept en ik was gewoonweg nieuwsgierig naar hoe het allemaal werkte.

Ondertussen heeft Peter zijn Bitcoins alweer verkocht. Met het geld heeft hij deze zomer een mooie reis gepland staan naar China; geen slechte ruil toch? Is dit Bitcoin voorbeeld een zeldzaam verhaal, of zijn er stiekem meer jongeren bezig met beleggen en geld verdienen met het internet? Ik spreek Alex Mostert, een andere actieve online belegger.

Aan de slag met beleggen

Toen ik zestien was ben ik begonnen met beleggen. Ik ben er eigenlijk bij toeval mee in aanraking gekomen; ik was een beetje aan het rondzoeken naar nieuwe manieren om geld te verdienen en toen kwam ik terecht bij site over de handel in valuta’s. In de sidebar zag ik toen een advertentie staan van een broker en ik ben toen eigenlijk direct enthousiast met een klein bedrag begonnen.

Maar is beleggen dan niet hartstikke eng? Alex vindt van niet zegt hij. Uiteindelijk draait het allemaal om het managen van risico’s. Verliezen zal je sowieso, het is dan ook vooral de kunst om je winst en verlies goed te managen. Uiteindelijk is beleggen dan ook meer het volgen van een eigen strategie dan het voorspellen van de koers; de koers voorspellen, dat kan toch niemand.

Ondertussen heeft Alex een eigen site gestart alwaar hij al honderden mensen de basis van het online beleggen heeft geleerd. Deze website kan je hier bezoeken, vooral het toegankelijke eBook maakt het mogelijk om als beginner direct aan de slag te gaan.

Jongeren nemen de wereld over

Het moge duidelijk zijn dat er ook voor jongeren genoeg mogelijkheden zijn. Dankzij de komst van het internet komen er steeds meer jonge ondernemers en sinds kort beleggers bij. Wie weet is de toekomstige Warren Buffet al bezig met een klein accountje, time will tell!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *