Besparen met sim only

      Geen reacties op Besparen met sim only

Archief

Als zelfstandig ondernemer heb je nu eenmaal te maken met kosten: de huur van je kantoorruimte, je computer, de nodige verzekeringen, de energienota, eventuele personeelskosten en ga zo maar door. Vooral in tijden van economische teruggang is het zaak om deze kosten zo laag mogelijk te houden.  Één van de zaken waarop je gemakkelijk tientallen euro’s per maand kunt besparen is mobiel bellen. Heb je momenteel al een nieuw abonnement, dan kun je gewoon overstappen naar een goedkope sim only aanbieder en je telefoonnummer meenemen. 

Sim only = alleen betalen voor verbruik

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, betaal je bij een mobiel abonnement inclusief toestel maandelijks  een hoop voor de telefoon. Het is dus niet zo dat je je het toestel er voor niets bij krijgt. Daar komt nog eens bij dat je huidige telefoon vaak niet eens vervangen hoeft te worden wanneer het abonnement afloopt, dus waarom zou je dan wel voor een nieuwe smartphone kiezen?

Bij een sim only abonnement betaal je alleen voor je verbruik, dus alleen voor het bellen, sms’en en internetten. Je ontvangt bij het afsluiten van een sim only abonnement alleen een simkaart en dus geen nieuwe telefoon. Hierdoor komen de maandelijkse kosten aanzienlijk lager te liggen. Voor een paar euro kun je al mobiel bellen en voor minder dan 10 euro heb je er ook nog een databundel bij waarmee je mobiel kunt internetten.

Waar moet je op letten bij een sim only abonnement?

Er zijn een aantal zaken waarop je goed moet letten bij het uitkiezen van een geschikt sim only abonnement. Allereerst is de omvang van de belbundel van groot belang, buiten de belbundel bellen kan namelijk flink in de papieren lopen en de bedoeling is juist om te besparen… Wil je ook kunnen internetten (bijvoorbeeld om zo nu en dan je zakelijk mail te bekijken), let dan op de omvang van de databundel. Zodra je door je bundel heen bent kan de internetsnelheid worden verlaagd of dien je in sommige gevallen bij te betalen. Wil je meer dan alleen je e-mail checken (filmpjes kijken, muziek streamen etc.), let dan ook goed op de download snelheid van de databundel!

Ook de contractduur speelt een belangrijke rol bij het uitkiezen van een sim only abonnement. Ze zijn te verkrijgen met een contractduur van 1 maand, 12 maanden en 24 maanden. Over het algemeen geldt hoe langer de contractduur, hoe lager de maandelijkse kosten. Tussentijds overstappen is echter niet mogelijk bij een sim only abonnement, houd hier dus rekening mee.

Kortom, neem je mobiele abonnement eens onder de loep en je zult zien dat je al snel tientallen euro’s per maand kunt besparen met een sim only abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *