Besparen op printkosten

      Geen reacties op Besparen op printkosten

Archief

Wanneer je ondernemer bent zal je misschien het drukwerk wat er echt professioneel uit dient te zien uitbesteden. Folders printen, visitekaartjes of flyers drukken is iets wat je beter aan een gespecialiseerd bedrijf zoals drukzo.be uitbesteed, dit is immers papierwerk waar je een zeker indruk mee wilt maken bij je potentiële doelgroep. Wanneer je echter zelf op kantoor veel uit te printen hebt dan kan het nogal eens lonen om te bekijken op welke printkosten je kunt gaan besparen. Zeker wanneer je bedrijf veel gebruik maakt van papieren documenten. Duurzaam ondernemen kan in dit geval ook een flinke kostenbesparing opleveren, twee vliegen in één klap dus. Bewuster omgaan met het afdrukken van documenten kan al voor veel veranderingen zorgen.

Verbruikskosten printer lange termijn

Wanneer je een printer aanschaft is het slim hierbij te letten op de mogelijke verbruikskosten. Breng in kaart hoe veel geld je nu kwijt bent aan printen. De kosten van het printen op jaarbasis is namelijk niet alleen afhankelijk van de aanschafprijs van je printer, maar eerder is het slim te kijken naar je verbruikskosten. Misschien is een printer in aanschaf wel duurder maar zal deze op lange termijn meer kosten. Het kan dus zeker lonen om te kijken naar de kosten op lange termijn, wanneer de toner van de printer bijvoorbeeld langer meegaat dan kan het interessant zijn de toner ook te vervangen door een meer goedkoper exemplaar.

Dubbelzijdig afdrukken

Dubbelzijdig afdrukken is een tand die tegenwoordig op de meeste printers al standaard is, soms dien je hier zelf even een instelling te veranderen. Dubbelzijdig printen loont zeker, niet alleen bespaar je zo op de kosten van het papier maar daarnaast is het ook nog eens erg duurzaam. Het is ook zonde van een papier wanneer er bijvoorbeeld nog een paar regels tekst op een extra blad worden gedrukt, die kunnen natuurlijk makkelijk op een achterkant staan.

Kleurenprints

Natuurlijk is een kleurenprint vaak wat mooier wanneer er ook daadwerkelijk kleur in het document zit verwerkt. Maar is het printen van een kleurenafdruk nu echt nodig? Een kleurenprint kost namelijk gemiddeld negen cent meer dan een zwart-wit print. Bedenk dus goed of het nodig is het document in kleur af te printen. Zorg er ook voor dat je eerst altijd een testafdruk print voordat je een groot document wilt afdrukken. Ook wanneer je een testafdruk maakt kies je het beste altijd voor de zwart-wit afdruk. Pas als je zeker weet dat de opmaak in orde is kun je in kleur gaan printen. Zo verspil je niet onnodig vele bedrukte pagina’s wanneer je achteraf toch niet tevreden bent met de opmaak en lay-out. Nog steeds veel bedrijven geven de voorkeur aan het uitbesteden van gekleurd drukwerk zoals folders of flyers. Op www.printinfo.be lees je meer over drukwerk uitbesteden.

Wie print wat?

Wanneer je gaat kijken naar wat je kunt besparen aan kosten voor het drukwerk is het slim om na te gaan wie wat print. Hier is speciale software voor, op die manier kun je bijhouden wie bijvoorbeeld een onnodige printer is. Ongewenst printgedrag kan op die manier voorkomen worden. Ook slim om te doen is het instellen van een inlogcode voor printers. Deze dient dan te worden ingevoerd voordat men iets wilt gaan printen. Hiermee kun je dan voorkomen dat er onnodig documenten worden afgedrukt omdat men net iets meer moeite dient te doen voor het drukwerk. Daarnaast kunnen documenten ook niet kwijtraken omdat er zo in de gaten gehouden kan worden wie de documenten uitgeprint heeft.

Slim printen

Printers worden steeds slimmer. Printers krijgen steeds vaker software meegeleverd welke je kunt installeren en waar je goed je voordeel uit kunt halen. Zo kan bijvoorbeeld met één druk op de knop in Word de printer al weten welk document dient te worden geprint en op war voor manier. Documenten met intern overleg worden bijvoorbeeld enkel in zwart-wit en dubbelzijdig afgedrukt terwijl documenten voor klanten juist die extra aandacht krijgen en in kleur worden uitgeprint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *