Een huis kopen

      Geen reacties op Een huis kopen

Archief

Heb je plannen om een huis te kopen? Dan is het altijd maar de vraag of het nu daadwerkelijk het goede moment is om tot een koop over te gaan. De één zegt dat dit het juiste moment is, en dat de huizenprijzen binnenkort zullen gaan stijgen, anderen zeggen juist weer dat je nog eventjes moet wachten, totdat de huizenprijzen echt een absoluut dieptepunt hebben bereikt. 

Verwachtingen

Er wordt verwacht dat langlopende hypotheekrentes ook dit jaar nog verder zullen dalen, zo heeft de tienjaarsrente inmiddels toch echt een historisch dieptepunt bereikt. Dit is voor veel huizenkopers een extra stimulans om nu eindelijk de beslissing te nemen om toch een huis te kopen. Wanneer je bij een financieel adviseur zoals Financieel Pakhuys Brabant advies gaat inwinnen, zullen zij dan ook hoogstwaarschijnlijk aanraden dat dit hét juiste moment is om een huis te kopen. Zowel  de huizenprijzen als de hypotheekrentes zullen waarschijnlijk snel weer gaan toenemen. Waarom is dit het juist moment om een huis te kopen?

Lage rentes

Wanneer we naar rentes kijken, is het momenteel hét moment om een huis te kopen. De gemiddelde tienjaarshypotheekrente is afgelopen maand tot 3,76 procent gezakt, dit is een absoluut laagterecord.  Ook voor de vijfjaarsrente werd in februari een historisch laag niveau van 3,21 procent bereikt. Momenteel staat de vijfjaarsrente zelfs op 3,08 procent!

Stijgingen huizenprijzen

 De aanhoudende daling van huizenprijzen vanaf 2008 blijkt nu eindelijk ten einde zijn gekomen. Dat is althans gebleken uit een onderzoek van makelaarsclub NVM. Natuurlijk is dit wel van de locatie afhankelijk, waarbij de stad, of zelfs de wijk al verschil kan maken. Huizenprijzen in het eerste kwartaal van 2014 zijn in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar al weer wat toegenomen.

Woningaanbod

Een huis kopen is momenteel vanwege nog een andere reden erg interssant: het aanbod van woningen is momenteel relatief groot. Zo staan er momenteel ongeveer 180 duizend woningen te koop, in 2009 waren dat er nog 125 duizend. Dankzij de komst van het internet is het gelukkig steeds eenvoudiger geworden om het perfecte huis te vinden.  Dus waar wacht je nu nog op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *