Huren als ondernemer: flexibel en goedkoop

      Geen reacties op Huren als ondernemer: flexibel en goedkoop

Archief

Wanneer je besluit om voor je zelf te gaan beginnen, dan wil je natuurlijk zo flexibel mogelijk kunnen opereren. Ondanks grote verwachtingen en vol vertrouwen in jezelf, weet je immers dat de mogelijkheid bestaat dat je misschien toch voortijdig zult moeten stoppen, bijvoorbeeld vanwege tegenvallende resultaten of veranderende wetgeving. Daar komt bij dat je als startend ondernemer vaak op de kleintjes zult moeten letten, het doen van grote aankopen is er dan niet bij. Door middel van huren kun je slim inspelen op deze behoefte. 

Bedrijfsruimte huren

Koop dus niet direct een bedrijfsruimte, maar huur er eerst één. Op de lange termijn kan het misschien wel  aantrekkelijk zijn om in vastgoed te investeren, maar in de beginfase heb je simpelweg te maken met te veel onzekerheden. Het is daarom ook verstandig om te kiezen voor een kortlopend huurcontract, bijvoorbeeld van een jaar. Hiermee voorkom je dat je nog jaren dient op te draaien voor de huurkosten. De kosten die je maakt (huur, energie, schoonmaakkosten etc.) kun je overigens gewoon van je winst aftrekken. Werk je als ZZP’er, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een flexplek in een bedrijfsverzamelgebouw te huren. Voor een vast bedrag per maand heb je dan de beschikking over een eigen werkplek tussen andere ondernemers, iets  dat ook nog eens goed voor je netwerk is…

Huurauto huren

Heb je een auto nodig om af en toe klanten te bezoeken of om voorraad te vervoeren? Dan kun je kiezen voor een huurauto. Vaak heb je de auto alleen zo nu en dan nodig, dus waarom betalen voor wegenbelasting, verzekering en onderhoud wanneer je er ook gewoon  één kunt huren? Huurauto’s zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar, en niet alleen met bedrukking. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een auto te leasen, maar vaak wordt er hierbij naar de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar gevraagd en zit je vast aan een jaarcontract. Met een simpele huurauto heb je deze problemen niet.

Elektronica huren: beamers & projectieschermen

Ook zul je als ondernemer af en toe een presentatie of Sales pitch moeten geven, het liefst doe je dit natuurlijk met behulp van een professionele beamer en een projectiescherm.  Helaas lopen de kosten van een goede beamer al snel in de honderden euro’s en ook een projectie scherm kost al snel honderd euro. Maar ook hier geldt weer: waarom kopen terwijl je ook gewoon kunt huren? Beamers huren doe je tegenwoordig al voor een paar tientjes per dag en na afloop van de presentatie lever je de beamer gewoon weer in.

Kortom, met het huren van je spullen houd je als ondernemer een hoop geld in je zak en ben je tegelijkertijd zo flexibel mogelijk. Mochten de zaken echt goed gaan lopen, dan kun je altijd nog overgaan tot kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *