Maandlasten omlaag? Overstappen!

      Geen reacties op Maandlasten omlaag? Overstappen!

Archief

Net even iets meer geld per maand te besteden hebben? Klinkt aantrekkelijk toch? Ons advies; overstappen en dit jaarlijks doen. Energie, internet, bellen & tv zijn allemaal diensten die homogeen zijn en eigenlijk gewoon goedkoop moeten zijn. 

Vaste telecom (internet, bellen & tv)

Op het gebied van televisie, internet en telefonie kun je genoeg geld besparen. Een alles  in 1 pakket van een goedkope aanbieder, zoals bijvoorbeeld Online.nl of Telfort, is vaak al 15 euro goedkoper per maand dan die van de duurdere providers. Vaak wordt er dan ook nog een hogere snelheid aangeboden. Natuurlijk zijn er ook de vaste lasten van je mobiele telefoon. Inmiddels weten steeds meer mensen dat het goedkoper is om een los toestel te kopen, om vervolgens een sim only abonnement af te sluiten. Om het goedkoopst uit te zijn kan je daarom sim only vergelijken en al voor een paar euro per maand honderden minuten bellen. Voor gemiddeld 10 euro per maand kan je vervolgens gebruik maken van mobiel internet

Energie

Er zijn 2 manieren om te besparen op de maandelijkse energierekening: minder energie verbruiken en/of overstappen naar een goedkopere energieleverancier. Om minder energie te verbruiken zijn er een aantal dingen die iedereen kan doen om te besparen. Zet apparaten bijvoorbeeld niet op stand-by, maar zet ze volledig uit. Wanneer er nieuwe apparaten worden aangeschaft, let dan op het energielabel. Dit label geeft aan in hoeverre een apparaat energiezuinig is. A+++ is het zuinigste, en G wordt toegekend aan de grootverbruikers. Als je minder gas wil stoken, is het de moeite waard om te onderzoeken in hoeverre het loont om je woning te isoleren.

De bekendste energieleveranciers, Essent, Eneco en Nuon, zijn vaak ook de duurste. Energie vergelijken  dus. Als je energie gaat vergelijken van andere leveranciers, zal al snel blijken dat je tientallen euro’s per maand goedkoper uitbent. Let bij het invullen van je gegevens wel op of je een enkele of een dubbele meter hebt, dit speelt uiteraard een rol in het vergelijkingsproces. In de nabije toekomst zal overigens elk Nederlands huishouden worden uitgerust met een slimme meter, die meehelpt met het besparen op energie.

Door over te stappen kan er makkelijk geld worden bespaard. En niet alleen dat. Door contracten vaak te vernieuwen, heb je vaak ook de voordelen van veranderende voorwaarden, en weet je zeker dat je het maximale uit je vaste lasten haalt. Die dan nog steeds geen lusten zullen zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *