Opslagruimte oplossing schommelende vraag

      Geen reacties op Opslagruimte oplossing schommelende vraag

Archief

Ondernemers die actief zijn binnen een seizoensgebonden branche hebben vaak met sterk wisselende voorraden te maken. De kans dat je in de winter een tuinmeubelslet verkoopt is bijzonder klein en in de zomer zal er niet  snel een warme bontjas over de toonbank gaan… Een vraag waar veel voorraadbeheerders mee worstelen is: waar laat ik deze producten tijdens het laagseizoen? Veel winkeliers hebben te maken met ruimtegebrek, hierdoor is het eigenlijk onmogelijk om alles gewoon in het magazijn op te slaan. Een tijdelijke opslagruimte kan deze ondernemers in dit geval uitkomst bieden. 

Opslagruimte huren

 In vrijwel alle grote steden kun je tegenwoordig wel een opslagruimte huren, ze zijn al te huur voor een periode vanaf één maand, met een opzegtermijn van twee weken. Hierdoor vormt tijdelijke opslag een flexibele oplossing voor schommelende voorraden. Slaat het weer bijvoorbeeld ineens om en valt de zomer onverwacht een paar weken eerder in, dan kun je de opslagbox gewoon opzeggen en zet je alles weer terug in de winkel.

Doordat de opslagboxen in verschillende maten worden aangeboden (meestal al vanaf 1 m3 tot soms wel 80m3) is er altijd wel een opslagruimte te vinden die het beste op jouw situatie aansluit. Wil je tijdens de opslagperiode graag toegang tot de opslagruimte hebben, kies dan voor een grotere opslagruimte met een drive-through mogelijkheid!

Het is ook vaak mogelijk om bij de opslagboxen gebruik te maken van allerlei aanvullende diensten. Een goed voorbeeld hiervan is een uitlaadservice. Door vooraf  even telefonisch contact op te nemen kun je jezelf ervan verzekeren dat er hulp aanwezig is bij het uitladen van je lading. Dit is vooral erg handig voor winkeliers die te maken hebben met grote/zware producten. Maar ook het gebruik van inpak- en stellingmaterialen behoort bij veel aanbieders tot mogelijkheden.  Ook kun je eigenlijk in vrijwel de meeste gevallen gebruik maken van aanhangwagens en bestelbussen voor het transport van je eigendommen.

Spullen veilig

Bij het selecteren van een geschikte opslagruimte dien je wel met een aantal zaken rekening te houden. Zoek bijvoorbeeld goed uit welke veiligheidsmaatregelen er zijn getroffen op het gebied van brandveiligheid en diefstalpreventie. Controleer ook altijd hoe groot het risico is op waterschade (bijvoorbeeld als gevolg van een gesprongen leiding). De meeste aanbieders van tijdelijke opslag bieden aparte verzekeringen aan, op deze manier weet je zeker dat je voorraad veilig en vertrouwd ligt opgeslagen. Vraag dit altijd even na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *