Stel je medewerkers tijdens de recessie extra tevreden!

Archief

Het is inmiddels alweer augustus en de zomervakantie zit er bijna op. Met de mooie vakanties naar zonovergoten gebieden achter de rug is het weer tijd om volop aan het werk te gaan. Bedrijven gaan weer op volle toeren draaien met gemotiveerde werknemers. Ten minste, als jouw bedrijf het goed aanpakt. Gemotiveerde en tevreden werknemers zijn van cruciaal belang in het voortbestaan van je bedrijf, aangezien zij zorgen voor de omzet en het contact met (potentiële) klanten hebben. Stel je medewerkers dus ten alle tijden tevreden, ook tijdens de huidige recessie. Wij geven een aantal tips hoe je dit het beste doet! 

Werkplezier

Schenk genoeg aandacht aan je personeel. Stuur ze aan waar mogelijk en zorg ervoor dat je werknemers plezier hebben in wat ze doen. Dit creëer je onder andere door een situatie te creëren waarin je medewerkers het best tot hun recht komen. Daag je werknemers daarnaast uit om zelf verantwoordelijkheid te dragen en initiatief te nemen. Neem meningen van werknemers tevens serieus en laat ze mee beslissen in toekomstplannen. Hierdoor is men bereid extra hard te werken om de gewenste doelstellingen te bereiken.

Beloon je personeel

Zorg ervoor dat je goede arbeidsvoorwaarden voor je personeel hebt om zo de tevredenheid te verhogen. Niet alleen in de beginfase, het salaris, maar ook daarna is het van belang dat je een goede keuze weet te maken in de arbeidsvoorwaarden. Zo zou je goed presterende werknemers een beloning kunnen geven. Dit kan door middel van een verhoging van het salaris, maar daardoor krijg je vaak scheve gezichten binnen de organisatie. Daarom is het beter om te belonen in de vorm van een cadeau in een competitie binnen de organisatie. Op basis van een puntensysteem zou je bijvoorbeeld de medewerker met de hoogste klanttevredenheid kunnen belonen met een leuke reis of ander cadeau. Hierdoor motiveer je je medewerkers en voorkom je scheve gezichten!

Kerstpakketten 2013

Nu de zomervakantie er voor de meeste mensen zo goed als op zit, is het tijd om ons te gaan voorbereiden op het einde van dit jaar. Voor bedrijven is het belangrijk om vroeg te gaan bekijken wat het aanbod aan originele kerstpakketten en kerstgeschenken in Nederland is. Kerstpakketten en geschenken zijn een goede manier om je werknemers tevreden te houden, vooral aan het eind van het jaar. Door je medewerkers een mooi kerstpakket te geven stimuleer en motiveer je ze om er het komende jaar weer flink tegen aan te gaan. Er is in Nederland een groot aanbod aan kerstpakketten leveranciers. Maak dus een bewuste keuze voor een pakket dat bij jouw bedrijf en medewerkers past!

Hoe stel jij je medewerkers tevreden tijdens de huidige recessie? Wil je deze kosten juist drukken of ben je net als ik van mening dat de tevredenheid van je medewerkers van cruciaal belang is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *