Tips bij subsidieaanvraag

      Geen reacties op Tips bij subsidieaanvraag

Archief

De Nederlandse overheid probeert innovatie door het bedrijfsleven zo veel mogelijke te stimuleren. Dit doet zij bijvoorbeeld via belastingvoordelen, innovatiekredieten en subsidies. Bekende voorbeelden zijn de WBSO en de Research & Development Aftrek. Dit houdt dus in dat je als ondernemer kunt profiteren van overheidsregelingen wanneer je je bezighoudt met bijvoorbeeld de technologische ontwikkeling van een nieuw product of met het ontwikkelen van een medicijn waarbij nog klinische studie is vereist. Hier volgen enkele belangrijke zaken waarmee je rekening moet houden als het om subsidies gaat. 

Besteed voldoende aandacht aan je innovatie- en financieringsplan

Het is belangrijk dat je precies weet wat je doet, je moet exact weten wat je doel is. Besteed daarom voldoende aanacht aan je innovatie- of investeringsplan. Zet alle financieringsmogelijkheden overzichtelijk op een rij, de overheid zal namelijk slechts een deel van de totale kosten voor zijn rekening nemen. Uiteindelijk betaal je het grootste deel zelf.

Begin op tijd

Over het algemeen moet de subsidieaanvraag plaatsvinden voordat je een daadwerkelijk opdracht verstrekt of er een offerte wordt getekend. In veel gevallen is het niet meer mogelijk om hierna subsidie aan te vragen! Daarnaast geldt er vaak een ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ regeling, nog een reden dus om op tijd te beginnen met de subsidieaanvraag.

Populair bij de overheid?

De kans op een succesvolle subsidieaanvraag is een stuk groter wanneer je innovatieplan onder de populaire onderwerpen van de overheid valt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan energie besparende maatgelen, de ontwikkeling van technologieën die de uitstoot  van schadelijke stoffen verminderen of innovatieve samenwerkingen met bedrijven uit Oost-Europa of ontwikkelingslanden.

Documentatie

Zodra je subsidie ontvangen is het van belang dat je precies bijhoudt welke kosten je hebt gemaakt. Komt dit overeen met de begrote kosten? Houd daarom alle documentatie vanaf het begin af aan goed bij. Houd er daarnaast ook rekening  mee dat je voor ieder project maar van één subsidieregeling gebruik mag maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *