Tips rond aansprakelijkheidsverzekeringen

      Geen reacties op Tips rond aansprakelijkheidsverzekeringen

Archief

Steeds meer Nederlanders hebben tegenwoordig een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten en de redenen hiervoor zijn duidelijk. De claims voor schade die onder aansprakelijkheid vallen, kunnen namelijk flink oplopen en bedragen tot in de vele duizenden euro’s zijn binnen deze noemer geen uitzondering. Omdat weinig mensen dit bedrag op een aparte rekening hebben staan ‘voor het geval dat’, is een aansprakelijkheidsverzekering een welkome uitkomst. Voor een paar euro per maand ben je als consument immers ingedekt tegen deze mogelijke claims, die met alle moeite steeds moeizamer te voorkomen zijn. Een spelend kind of een gesprongen waterleiding kan immers al zorgen voor een fikse schade bij de buren.

Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

Hoewel steeds meer Nederlanders een aansprakelijkheidsverzekering hebben, blijkt dat het vergelijken van deze verzekeringen nog altijd te weinig wordt gedaan. Dit is zonder enige twijfel in het nadeel van de consument zelf, die hierdoor vaak teveel betaalt, onderverzekerd blijkt of akkoord blijkt te zijn gegaan met slechtere voorwaarden dan bedongen hadden kunnen worden. Verzekeringen vergelijken is niet alleen bij aansprakelijkheidsverzekeringen aan te raden, maar bij alle soorten verzekeringen en leningen die je als consument af zou willen gaan sluiten. De verschillen zullen wellicht op het eerste oog niet zo heel groot lijken, maar schijn bedriegt in deze gevallen meer dan eens.

Tips voor het vergelijken

Bij het vergelijken van aansprakelijkheidsverzekering is het verstandig om vooral te letten op twee dingen: De voorwaarden en de dekking. De dekking is het maximale bedrag dat uitgekeerd zal worden door de verzekeraar wanneer er aanspraak gemaakt wordt op de aansprakelijkheidsverzekering. Houd hierbij in de gaten dat het gemiddelde bedrag van de claims elk jaar stijgt en dat dankzij het domino-effect een kleine schade uit kan lopen op een claim van meerdere duizenden euro’s. Daarnaast zijn er de voorwaarden, welke weinig verschillen lijken te bevatten, maar welke zeer uiteenlopend kunnen zijn. Wie moeten er verzekerd zijn bijvoorbeeld en in welke gevallen kan de verzekeraar weigeren uit te betalen? Deze situaties kunnen zich wellicht net wat vaker voordoen bij jou in de buurt en dat zou deze verzekeraar onaantrekkelijk moeten maken voor jou.

Daarnaast is het altijd verstandig om even te kijken naar het eigen risico. Aangezien we tegenwoordig overal een eigen risico hebben, kan het aan te raden zijn om bij bepaalde verzekeringen dit eigen risico wat lager te leggen. Zo betaal je wellicht maandelijks iets meer, maar hoef je minder te betalen wanneer het echt eens helemaal mis gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *