Waarom een vermelding in een bedrijvengids?

Archief

Je ziet online steeds vaker bedrijvengidsen in de zoekresultaten terugkomen. Wat zijn nu eigenlijk online bedrijvengidsen en wat heb je er aan om hier een vermelding te verkrijgen?
Een online bedrijvengids is eigenlijk een online databank waarin allerlei gegevens van bedrijven staan. Vergelijkbaar met de Gouden Gids maar dan enkel online. Bedrijven kunnen meestal zelf kiezen of zij hier zich voor aanmelden of niet, soms worden de gegevens ook naar eigen inzicht aangevuld. Er is in Nederland een ruim aanbod aan online bedrijvengidsen, helaas niet allemaal even kwalitatief.

Zoekgedrag en bedrijvengidsen

Steeds vaker gaan mensen op zoek naar de dichtstbijzijnde supermarkt, restaurant of apotheker en een bedrijvengids die zich richt op lokale bedrijven, zoals de bedrijvengids van Breda, speelt hier dan ook handig op in. Een bedrijvengids kan online eenvoudig en snel een overzicht geven van ondernemers die voldoen aan de wensen van de bezoeker. Daarnaast kan deze direct zien hoe deze te contacteren is en waar deze zich bevindt. Door als bedrijf achtergrondinformatie te verschaffen over de diensten of producten informeer je de bezoeker en zal deze hierdoor eventueel contact opnemen, zij vinden namelijk vlot de weg naar je onderneming.

Linkpopulairiteit bedrijvengids

Naast de directe vindbaarheid door de plaatsing in de bedrijvengids, waardoor je dus directe bezoekers krijgt, kan een vermelding in een bedrijvengids ook leiden tot indirect meer zoekverkeer. De linkpopulairiteit van een website bepaald namelijk voor een groot deel de vindbaarheid van je website. Natuurlijk is kwaliteit hierbij het voornaamste. Ga dus niet je website aanmelden bij allerlei ‘linkfarms’ maar zorg dat je wel vermeld staat op de meest belangrijke en serieuze bedrijvengidsen van Nederland of je regio. Een goede bedrijfsbeschrijving hierbij kan er voor zorgen dat je ook op die manier op de belangrijkste woorden in de zoekmachines getoond wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *