Zakenreis: Zo bespaart u kosten

      Geen reacties op Zakenreis: Zo bespaart u kosten

Archief

De zakenreis: een nagenoeg noodzakelijk kwaad, als u 1 op 1 contact wilt leggen met uw zakenpartner. In dit artikel leest u drie bruikbare tips waarmee u onnodige uitgaven kunt drukken. 

Voorkom onnodige extra kosten m.b.t. inventaris

Door de zakenreis vooraf zo gedetailleerd mogelijk uit te stippelen kunt u tientallen tot honderden euro’s besparen. Draag er daarom zorg voor dat de reistas voorzien is van nuttige inventaris, en bespaar zo onnodige kosten voor ‘calamiteiten’ als vuile kleding, of bijvoorbeeld een broodnodige zonnebril van een excentriek merk.  En, in het kader van de reistassen is het uiteraard ook verstandig om de gewichtscategorie van de koffer tot een acceptabel minimum te beperken. Zo voorkomt u extra kosten of zelfs een boete voor een te zware koffer.

Zet een reisorganisatie in

In het kader van de kostenbesparing wordt de zakenreis vaak geboekt door de secretaresse of PA van het management. Deze tendens vindt met name plaats bij midden- en kleinbedrijven. Door reisorganisaties in te schakelen kunnen bedrijven echter tot honderden euro’s besparen op hun reiskosten. Daan Lenderink, directeur van Schiphol Travel, stelt dat een dagretour Rome via het internet 834 euro kost, maar via hun reisbureau slechts 324 euro. De besparing zit ‘m in het toepassen van tariefconstructies met zogenaamde weekendtours.

Gebruik het internet

Uiteraard zijn er ook situaties te bedenken waarin u uw werknemers niet per sé op pad hoeft te sturen. Het inzetten van videoconferenties begint z’n taboe te verliezen, en kan –indien professioneel aangepakt- bovendien zijn vruchten afwerpen omdat u zich niet in het territorium van uw onderhandelingspartner bevind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *